• Meniu
  • Meniu

Termeni și condiții

1. Informații generale

1.1. AventuraTa este o platformă online care vine în rândul internauților pasionați de călătorii pentru a le oferi cele mai bune ponturi în materie de vacanță și posibile destinații de vacanță de tipul Do It Yourself (vacanțe organizate pe cont propriu).

1.2. Ponturile disponibile pe platforma noastră sunt adresate persoanelor care sunt interesate de călătorii și utilizează informațiile prezentate în scopul organizării propriei călătorii. Tot ceea ce se regăsește pe platformă, poate fi folosit doar în scop personal, fără a fi comercializat sau redistribuit fără a i se preciza sursa.

1.3. AventuraTa nu este o agenție de turism, motiv pentru care nu vinde absolut nimic utilizatorilor săi, ci doar îi redirecționează pe aceștia din urmă către siturile partenere unde pot fi făcute rezervările propriu-zise.

1.4. Toate informațiile legate de ponturile prezentate pe platforma noastră sunt proprietatea site-urilor partenere: booking.com, fly-go.ro, apixu.com, unsplash.com, pixabay.com cât și partenerilor noștri pentru articolele recomandate. În celelalte cazuri de articole, cum ar fi cele din secțiunea “Atelierul de călătorii” sunt proprietatea noastră și nu poate fi redistribuit fără acordul nostru.

2. Despre informațiile afișate

2.1. Fiecare pont de călătorie va încerca să prezinte informații cu privire la transport (zborul cu avionul), la cazare (fie că e vorba de pensiune sau hotel), date despre condițiile meteo din perioada sejurului cât și activități ce pot fi întreprinse în perioada respectivă.

2.2. Toate prețurile afișate pe site sunt exprimate în euro și conțin doar partea întreagă, fără zecimale. În plus, marea majoritate a prețurilor afișate sunt per persoană, prețul final depinzând de tipul vacanței respective. Cu alte cuvinte, pentru vacanțele în familie, costul total va fi de 4 ori mai mare pentru că sunt incluse 4 persoane (2 adulți și 2 copii); pentru restul tipurilor de vacanțe costul va fi dublu (în acest caz, vorbim de un cuplu).

2.3. Toate prețurile exprimate sunt prețuri de bază și nu includ alte facilități sau opțiuni contra cost ce se pot achiziționa în momentul rezervării. Majoritatea zborurilor propuse de noi sunt zboruri low-cost și nu includ în prețul standard al biletului și bagajul de cală. Acesta trebuie achiziționat separat!

2.4. Atât informațiile legate de cazare cât și cele legate de zbor, sunt obținute în urma aplicării unor filtre. Scopul acestor filtre este de a sugera variante cât mai bune, cât mai utile pentru utilizatorii platformei. Toate filtrele aplicate vor fi specificate în articol, folosind mecanisme de tip tooltip.

2.5. Pentru a rezerva este necesar să apăsați pe butonul “Rezervă”, situat lângă elementul pe care doriți să îl rezervați. Nu percepem absolut niciun comision, utilizarea platformei fiind gratuită.

2.6. Înainte de a finaliza o rezervare, vă rugăm să citiți cu atenție termenii și condițiile impuse de platforma parteneră. Nu suntem răspunzători de termenii și condițiile pe care aceștia le impun!

2.7. La nivel de pont vor fi disponibile, cu titlu informativ, date cu privire la temperatură minimă și maximă înregistrată în ultimii ani pentru aceeași perioada pentru care este disponibilă vacanța, rămânând astfel în sarcina utilizatorului să verifice prognoza cu câteva zile înainte de plecare.

3. Drepturi și obligații

3.1. Fiecare utilizator al platformei are dreptul de a avea acces liber la informațiile prezentate zilnic. Există o serie de facilități la care accesul poate fi restricționat în urma achiziționării unui abonament lunar sau anual.

3.2. Utilizatorul nu are dreptul să redistribuie informația găsită aici fără a preciza sursa. În plus, niciun link de rezervare nu trebuie alterat în cazul redistribuirii.

3.3. Utilizatorul are dreptul de a se abona la newsletter-ul blogului și de a primi emailuri informative legate de ultimile articole publicate sau schimbări importante în funcționarea platformei. El are dreptul oricând de a se dezabona. Nu ne propunem să facem spam, motiv pentru care numărul de email-uri trimise pe săptămână va atinge un prag rezonabil.

3.4. Numărul de email-uri pe care le veți primi prin intermediul newsletter-ului nostru va depinde și de lista / listele în care vă veți înscrie. Cu cât sunteți înscriși în mai multe liste, cu atât veți primi mai multe email-uri și veți fii la curent cu mai multe lucruri.

3.5. În cazul în care mai multe oferte sunt expirate, utilizatorul poate raporta articolul respectiv și noi suntem obligați să marcăm articolul ca fiind expirat. Prin marcare se înțelege ștergerea articolului sau adăugarea unui mesaj precum că ofertă a expirat. În plus, suntem obligați să verificăm și să îl marcăm corespunzător în termen de 5 zile lucrătoare de la data primirii înștiințării.

3.6. Utilizatorul are dreptul de a folosi formularul de contact, de pe pagina de contact pentru a intra în contact cu oamenii din spatele acestei platforme. Răspunsul la mesaj ar trebui să vină în cel mult 2 zile lucrătoare.

3.7. Nu suntem responsabili pentru posibilele întârzieri sau anulări apărute la companiile de zbor, indiferent de motivul producerii acestora.

3.8. De asemenea, nu suntem răspunzători pentru nicio modificare de preț operată de către operatorii de zbor sau unitățile de cazare după momentul publicării articolelor. Multe dintre ofertele prezentate vor expira foarte repede, motiv pentru care vă sfătuim să nu stați foarte mult pe gânduri.

3.9. De asemenea, nu suntem răspunzători pentru nicio modificare de preț operată de către operatorii de zbor sau unitățile de cazare după momentul publicării articolelor. Multe dintre ofertele prezentate vor expira foarte repede, motiv pentru care vă sfătuim să nu stați foarte mult pe gânduri.

3.10. Utilizatorul are obligația de a verifica din nou pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe dacă există avertismente de călătorie , dacă sunt recomandate o serie de vaccinuri sau dacă anumite tipuri de documente sunt necesare pentru a intra în țara respectivă. Noi vom încerca să includem și informații de acest gen, dar din păcate nu putem garanta că toate informațiile sunt actualizate.

4. Utilizarea datelor cu caracter personal

4.1. Singura informație cu caracter personal care poate fi prelucrată de către AventuraTa este adresa de e-mail pe care o completează utilizatorul în secțiunea de abonare la newsletter.

4.2. Prin completarea adresei de email în secțiunea de abonare, utilizatorul este de acord să primească notificări cu privire la ultimele noutăți pe partea de ponturi, alte articole de interes pe zona de vacanțe, informații legate de platformă sau noutăți din lumea călătoriilor.

4.3. Oricine se poate abona la newletter-ul nostru, numai dacă dorește acest lucru și dacă confirmă adresa de e-mail cu care dorește să se înregistreze. În plus, oricine se poate dezabona de la newsletter oricând dorește accesând un link special pentru dezabonare. Link-ul de dezabonare se regăsește în fiecare e-mail pe care noi îl trimitem.