• Meniu
  • Meniu

Informații legate de starea vremii

Acest articol face parte dintr-o serie dedicată de articole prin care se explică câteva funcționalități ale platformei AventuraTa, funcționalități prin care această platformă se deosebește de alte platforme similare, deja existente pe piață din România.

Astăzi vom vorbi despre informațiile legate de starea vremii, prezente în o parte din articolele publicate. De ce vrem să îți aducem și câteva informații statistice legate de starea vremii? Răspunsul este cât se poate de simplu și intuitiv. Vrem să beneficiezi de o experiență cu adevărat uimitoare în momentul în care ajungi la destinația aleasă. Nu vrem să fii luat în surprindere de absolut nimic!

Aceste informații legate de starea vremii sunt disponibile doar pentru vacanțele de tip city-break!

Informații statistice

Menționăm încă o dată faptul că vorbim de informații statistice. Este imposibil să faci un forecast al vremii pentru mai mult de 3 luni. De obicei, când vorbim de cum va fi vremea peste 6 luni de zile, ne referim la datele statistice extrase din trecut, din perioada pe care o folosim ca și eșantion reprezentativ.

Hai să îți dăm un exemplu – ca să înțelegi cum funcționează lucrurile. Să spunem că îți propunem un pont de vacanță pentru perioada 10-14 iunie a anului viitor. Pentru a avea câteva informații statistice legate de starea vremii în această perioadă, vom folosi informațiile din trecut. Astăzi este 30 octombrie și pot folosi fără probleme datele din perioada 10-14 iunie a anului curent. Simplu și frumos.

Ce informații îți punem la dispoziție?

  • Temperatura minimă (în grade Celsius) – Vei afla care este temperatura minimă pe parcursul sejurului tău. Cum o calculăm? Foarte simplu. Vom lua temperatura minimă înregistrată acum un an pentru fiecare zi din sejur. Să zicem că astăzi este 30 octombrie 2020 și pontul este pentru perioada 10-14 iunie 2021. În acest caz, vom lua temperatura minimă înregistrată în perioada 10-14 iunie 2020, pentru locația aleasă.
  • Temperatura medie (în grade Celsius) – Vei afla care este temperatura medie pe parcursul sejurului tău. Cum o calculăm? Foarte simplu. Vom face o medie aritmetică a temperaturii medii din fiecare zi a sejurului, dar raportată la anul trecut.
  • Temperatura maximă (în grade Celsius) – Asemănător ca și la determinarea temperaturii minime, vom selecta toate zilele din sejur de acum un an și vom lua cea mai mare temperatură din cele X zile.
  • Cantitatea medie de precipitații pe zi (în millimetri) – Îți punem la dispoziție și o valoare medie a cantității de precipitații pe zi, înregistrată în aceeași perioadă, dar cu un an în urmă. În funcție de temperatură, te vom lăsa pe tine să determini dacă sunt precipitații sub formă de ploaie sau de ce sub formă de ninsoare.
  • Viteza medie a vântului pe zi (în km/h) – Îți punem la dispoziție și o valoare medie a vitezei vântului pe zi, înregistrată în aceeași perioadă, dar cu un an în urmă.

Unde se regăsesc aceste date?

Din păcate nu avem timpul necesar să oferim aceste informații pentru toate perioadele propuse în articolele noastre. Din acest motiv, îți oferim această informație doar pentru primele 3 variante de perioade, cele mai interesante pentru tine.

Informațiile cu privire la starea vremii, se vor regăsi imediat după fiecare screenshot a pontului de vacanță. Prin intermediul unui mic tabel, vei primi toate informațiile expuse mai sus:

Știți deja motto-ul nostru: totul pentru o experiență de neuitat!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *